Iran: Konkurs za anti ID karikature

Iranske vlasti su raspisale konkurs za najbolje anti ID karikature koje će otkriti pravu prirodu Islamske države.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

12:15

Default images

Izabrani radovi će biti predstavljeni u kulturnim centrima širom Irana, a pobednik konkursa biće objavljen 31. maja, saopštavaju organizatori, a prenosi britanski ‘’Indipendent’’.

Prema informacijama iranske državne novinske agencije IRNA, karikaturistima je skrenuta pažnja da se osvrnu na sve zločine Islamske države.

Pristiglo je preko 800 radova iz 40 zemalja, a pojedini strani karikaturisti su bili primorani da pod pseudonimom putuju na takmičenje u Iran, zbog bezbednosnih razloga, rekao je za ‘’Teheran tajms’’ Mohamed Habibi, izvršni sekretar takmičenja.

"Danas svi širom sveta znaju za parazite po imenu Islamska država i koje zločine su počinili protiv čovečnosti, umetnosti i kulture. Umetnici sada imaju obavezu da podignu svest javnosti o ovoj grupi učešćem u ovakvim događajima,” rekao je Habibi za iranski “Press TV”.

‘’Takmičenje se održava kako bi se otkrila prava priroda Islamske države. Oni pokušavaju da se povežu sa islamom, ali u suštini nemaju pojma o islamu.", rekao je za iranske medije jedan od karikaturista Masud Shoajaei Tabatabai.

Jedni od organizatora konkursa, ‘’Dom crtaća’’ održali su takmičenje na temu poricanja holokausta nakon objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom magazinu ‘’Šarli ebdo’’ početkom godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: