Odluka o Vojsci Kosova: Srbi protiv i preglasani

Predstavnici Građanske inicijative "Srpska" u Vladi Kosova glasali su protiv predloga ustavnih amandmana za formiranje Oružanih snaga Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

15:27

Default images
foto: Beta

Međutim, ustavni amandmani su ipak usvojeni preglasavanjem, saopštio je zamenik premijera Kosova i funkcioner "Srpske" Branimir Stojanović.

Prema njegovim navodima, na danas održanoj sednici vlade većinom glasova drugih ministara predlozi amandmana su ipak usvojeni.

Stojanović je na današnjoj sednici vlade rekao da je transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage neprihvatljiva za srpski narod na Kosovu.

"Mi smo protiv ovih ustavnih amandmana.Više puta smo tražili raspravu na ovu temu, međutim do te rasprave nikada nije došlo. Zato danas ne možemo da podržimo ove ustavne amandmane i nećemo ih podrzati ni u Skupštini Kosova", rekao je Stojanović na sednici vlade.

Prema njegovim navodima, srpski narod smatra dovoljnim to što na Kosovu postoje međunarodne mirovne snage, čiji je zadatak da osiguraju mir i bezbednost za sve građane.

"Svaka druga oružana formacija, gotovo monoetnička, sastavljena od pripadnika većinske zajednice na Kosovu, u narodu kome pripadam doživljava se kao pretnja i latentna opasnost za čitav region", saopštio je Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: