Rumunija priznaje Kosovo?

Premijer Rumunije Viktor Ponta rekao je za kosovsku televiziju "Klan Kosova" da bi njegova zemlja mogla da prizna Kosovo.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

12:11

Default images
Foto: Beta, AP

"Rumunija je 2008. godine odlučila da ne prizna Kosovo. Međutim, stvari su se promenile od tada. Vlade su se promenile i neka nova odluka o priznavanju Kosova bi mogla da bude doneta", rekao je Ponta nakon Samita šefova država jugoistočne Evrope, a prenosi prištinski list "Epoka e re".

Kosovski mediji navode da je Ponta rekao da će se "priznanje Kosova razmotriti, jer su se mnoge stvari na Kosovu promenile od 2008. godine".

Ponta je naglasio da je jedan od glavnih razloga za to što Kosovo i Srbija uspešno vode dijalog, navodi "Epoka e re".

Rumunija je jedna od pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, a osim nje, pri istom stavu su i dalje Španija, Kipar, Slovačka i Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: