Rama: Pratimo Albance u Makedoniji

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Albanija sa interesovanjem prati razvoj situacije u Makedoniji, pre svega šta se dešava sa Albancima u Makedoniji.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

17:02

Default images
foto: Beta/AP

Ti događaji, istakao je, potvrdili su osetljivost mira u regionu i na čitavom Balkanu.

Za Albaniju je, naveo je, neprihvatljivo ugrožavanje teritorijalnog integriteta bilo koje države i smatra da je to neprihvatljivo za održavanje demokratskog, stabilnog i održivog mira u regonu.

Rama je rekao da svaki pokušaj ekstremizma i terorizma treba strogo osuditi, kao i ugrožavanje pripadnika drugih nacionalnosti.

"Naš mir je san Evrope i način da ostvarimo svoje snove za ulazak u EU. EU je jedini cilj za ujedinjenje svih naših zemalja i mesto u kojem će biti ostvareni svi naši ciljevi", naveo je albanski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: