Zaev: Osuđeni za "Monstrum" su nevini

Šestorica makedonskih Albanaca koji su osuđeni na doživotne robije za petostruko ubistvo kod Smiljkovskoj jezera su nevini, kaže lider SDSM-a Zoran Zaev.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

14:23

Default images
Foto: Beta, AP

Kako prenosi "Dojče vele", Zaev je nemačkom dnevniku "Di cajtu" rekao da ta sedmorica Albanaca neopravdano leže u zatvoru, naglašujući da strahuje da bi objavljivanje istine moglo da prouzrokuje nemire među Albancima u Makedoniji.

Makedonski mediji su najavili da bi Zaev kasnije u toku dana mogao da objavi snimke prisluškivanih telefonskih razgovora o slučaju Smiljkovsko jezero.

"Možda bude i žrtava. Zbog toga sada vodimo intenzivne razgovore sa albanskom zajednicom kako bi sprečili takvu reakciju", rekao je Zaev.

Pre tačno godinu dana, Krivični sud u Skoplju osudio je šest osoba na doživotni zatvor zbog petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera. Jedan optuženi u slučaju "Monstrum" oslobođen je krivice.

U aprilu 2012. godine. kod Smiljkovskoj jezera ubijena su četiri mladića starosti od 18 godina do 21 godine iz naselja Radišani, kao i ribar koji je tu prolazio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: