Golubac: Vojska čisti ulice od mulja

U Golupcu se i dalje otklanju posledice bujične poplave, a na čisćenju ulica od blata i mulja angažovani su i pripadnici Vojske Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

10:27

Default images
Foto: B92

Osnovna škola i vrtić su počeli da rade, snabdevanje je normalno a u toku je popis štete, rekao je Tanjugu načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša.

On je izrazio očekivanje da će do nedelje biti završeno popisivanje štete na objektima ali i poljpoprivrednom zemljištu posle čega će se početi sa procenom.

Buljubaša, koji je član lokalnog Štaba za vanredne situacije, je dodao i da je iz preventivnih razloga, s obzirom da kiša pada i dalje, na snazi vanredna situacija.

Uz čisćenje ulica od blata i mulja najveći problem je i sušenje podrumskih prostorija od vodenih nanosa dok sa snebdevanjem strujom i vodom nema problema.

U Golupcu su od juče, na uklanjanju posledica bujičnih poplava angažovani i pripadnici vojske a tu opštinu posetio je i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gašić, koji je nakon obilaska pripadnika vojske, prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije i sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o daljem angažavanju pripadnika Vojske u sanaciji posledica nepogoda.

Na području Golupca u nedelju popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su bile poplavljene.

Ulice Golupca su zatrpane blatom, granjem i đubretom, a iako se voda povukla, jaka kiša ponovo pada i može da napravi nove probleme, javio je dan kasnije sa lica mesta reporter B92.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća, a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar mesta doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja...

Nadležne službe kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina.

Situacija u Golupcu se juče , posle bujičnih poplava, normalizovala, a najveći problem je čisćenje ulica od blata i mulja kao i sušenje podrumskih prostorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: