Ko čuva Vučića u Tirani? VIDEO

Poseta srpskog premijera Aleksanda Vučića Tirani protiče uz najviše mere bezbednosti i bila je glavni događaj u prestonici Albanije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 27.05.2015.

23:36

Default images
Foto: Printskrin

Stanovnici Tirane o poseti nisu mogli čuti samo preko medija, koji su tome posvetili veliku pažnju, već su i prilikom kretanja gradom mogli suočiti sa posledicama najviših mera bezbednosti koje su preduzele albanske vlasti.

Naime, ulice kojima se kretala kolona srpskog premijera bile su privremeno zatvarane.

U konvoju, u kojem je bila srpska delegacija, bio je veliki broj policajaca u civilu i uniformama, ali i pripadnika antiterorističkih jedinica albanske policije.

Te mere bezbednosti bile su uočljive i kada je premijer dao intervju RTS-u na trgu ispred gradske Većnice u Tirane.

Veliki broj policajaca u civilu i uniformama opkolio je ovaj trg i nije dozvolio građanima da priđu bliže visokom gostu iz Srbije.

Inače veliki broj građana Tirane iz radoznalosti se okupio nadomak ovog trga kako bi videli gosta iz Srbije, a mnogi su, iz daleka, mobilnim telefonima slikali srpskog premijera. Premijer Srbije je tokom dana imao razgovore sa premijerom Albanije Edijem Ramom, predsednikom Bujarom Nišanijem, predsednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Takođe on se sastao i sa predstavnicima srpske manjine u Albaniji. Posetu Tirani Vučić završava u četvrtak učešćem na Bečkom ekonomskom forumu "Razgovori u Tirani 2015.", kojem će prisustvovati premijeri iz regiona, između ostalih Makedonije Nikola Gruevski i Kosova Isa Mustafa.

Sa premijerom je u Tiranu otputovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: