Inđija: Borba za odbornike ne jenjava

Borba za odbornike i prekomponovanje vlasti u Inđiji ni posle jednog i po meseca ne jenjava, ali je odbornike koji bi o tome govorili teško naći.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

20:27

Default images

Kriju se i oni koji su promenili stranu i oni koji tvrde da odolevaju svim pritiscima.

Demokratskoj stranci tvrde da imaju stabilnu većinu i da pritisci treba da prestanu. Naprednjaci odgovaraju da pritiske ne vrše oni već demokrate i da zbog, kako kažu, želje građana, neće odustati od inicijative za smenu aktuelne vlasti.

Na sto je stavljena poslednja poruka. Ali da li je list papira sa 15 potpisa kojim odbornici Demokratske stranke poručuju da ne žele da promene stranu - i konačni završetak pregrupisavanja snaga u ovoj skupštinskoj sali?

"Pritisci nisu prestali, traju i dan danas. Juče, konkretno, su naši odbornici pozivani sa konkretnim predlozima da napuste zbog nove konstelacije snaga u opštini.
Prethodne nedelje nuđene su nepristojne ponude i obećanja o poslovima", kaže Petar Filipović (DS), predsednik opštine Inđija.

"Tto što predsednik Filipović i braća Ješić prvi dotrče do televizije ne znači da govore istinu. Ja insiistiram da nadležni otkriju ko vrši te pritiske. SNS neće odustati od inicijative za smene aktuelnog rukovodstva jer mi na to nemamo pravo, to je želja građana Inđije", navodi Vladim Gak iz SNS-a.

Mesec i po je prošlo od borbe oko odbornika u Inđiji koju je vlast predstavila kao klasičnu pretnju pojačanu lažnim obećanjima, a opozicija kao - prisilno zatočeništvo.

Građani se mahom ne sećaju političkih dešavaanja u inđiji od pre mesec i po dana. Oni koji se sećaju kažu: "Prisilno da sa svojih sedam mandata oni kupeglasove, to stvarno nema nigde".

"Nikakve bitne promene ne vidim, kao da se nista nije ni dešavalo", zapažanje je stanovnika Inđije.

Desila se jedna sednica koju su većinom od 19 odbornika održale demokrate i socijalisti u prisustvu dva radikala. Naprednjaci nisu došli jer, kako kažu, nisu želeli da dozvole da njihovi novi članovi trpe pretnje i uvrede. I dok im vlast poručuje da je stabilna i da treba da sačekaju izbore, iz SNS-a odgovaraju da nema vremena.

"Ovom prilikom pozivamo sve čestite odbornike da nas podrže i da se oslobode straha", naglašava Gak.

"Da li DS vrši pritisak na svoje odbornike da ostanu tu gde su? Ne vidim razlog zašto bi to radili", dodaje Filipović.

A šta odbornici kažu? Jedno pitanje bez odgovora, jer ga je nemoguće postaviti. Kriju se i oni koji su promenili stranu i oni koji tvrde da odolevaju svim pritiscima. Za tri nedelje sednica zbog rebalansa budžeta - nije poznato hoće li to biti jedina tema i ko će joj prisustvovati..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: