Umesto o amandmanima, optužbe SNS i DS

Raspravu u Skupštini o amandmanima na izmene Zakona o privatizaciji obeležile su optužbe poslanika DS i SNS o tome ko je odgovoran za stanje u zemljii.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

15:09

Default images

Poslanik DS-a Balša Božović rekao je da se izmene Zakona o privatizaciji donose zbog vanrednih parlamentarnih izbora.

"Nas zanima kako će ove izmene sačuvati 25.000 radnih mesta u 17 strateških preduzeća, kada i sami znate da se odlaže rok za godinu dana samo zbog vanrednih parlamentarnih izbora. Dan nakon izbora, od tih preduzeća neće ostati ništa, a svih 25.000 radnika će ostati na ulici", rekao je Božović.

Kako je naveo, reformski zakoni aktuelne vlade doveli su do toga da učešće javnog duga u BDP-u bude preko 70 odsto, da se Srbija zaduži za 10 milijardi u prethodne tri godine, da se smanji industrijska proizvodnja za sedam odsto, a da bez posla ostane 45.000 radnika u poslednje tri godine.

Božović je ocenio da su predložene izmene uvod u privatizaciju "Telekoma Srbije", kako bi se novac od te privatizacije koristio za kampanju.

Odgovarajući na te optužbe, šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je da je DS htela da proda "Telekom" po najnižoj mogućoj ceni.

"U vašoj politici ne postoji kontinuitet. Od poslaničke grupe DS-a neće ostati ništa posle narednih izbora, zato što građani pamte. Oni koji su ostali bez posla znaju zbog koga su ostali bez posla", istakao je Babić.

On je rekao da je u vreme vlasti DS-a deficit budžeta grada Beograda iznosio 22 odsto, što, kako je ocenio, nijedan grad, opština i mesna zajednica u istoriji nisu zabeležili.

Babić je kazao i da je rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra preplaćena šest miliona i upitao poslanike DS-a gde im je gradski menadžer i kako se od vozača dolazi do funkcije gradskog menadžera.

"Bolji mi je moj lapsus od (lidera DS) Bojana Pajtića. Možda (Pajtić) bolje govori od mene, ali lošije radi", istakao je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: