Šarović: Šešelj će svedočiti

U Višem sudu u Beogradu će biti nastavljeno suđenje zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastave SAD u novembru 2012. godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2015.

00:55

Default images
foto: Tanjug

Šarović je predložio da se kao svedok u ovom postupku sasluša lider radikala Vojislav Šešelj, čije se pojavljivanje očekuje sutra u Palati pravde.

Šarović je rekao da Šešelj nije dobio zvaničan poziv od suda za svedočenje, ali da će doći na suđenje kako bi dao iskaz, jer postoji mogućnost "da taj dokaz neće moći kasnije da obezbedi".

Šešelj bi trebalo da pred sudom potvrdi da je telefonom iz Haga inicirao skup i davao instrukcije funkcionerima o tome šta treba da rade, odnosno da zapale zastave SAD, kao i EU, NATO i takozvane države Kosovo.

Šarović je prvobitno bio optužen za paljenje i zastava EU, NATO i Kosova, ali je u međuvremenu tužilaštvo odustalo od optužbe za paljenje te tri zastave jer to nije krivično delo.

On je takođe, kao svedoke predložio ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija, policajca koji je podneo krivičnu prijavu, državnog tužioca Zagorku Dolovac i funckionere SRS Vjericu Radetu i Zorana Krasića.

Inače ovih dana se očekuje ishod odluke kojom je Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo vraćanje Šešelja u prtivorsku jedinicu do 26. maja ili u najkraćem roku nakon toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: