"Neka zaborave na veliku Albaniju"

Šef diplomatije Luksemburga Žan Aselborn rekao je za “Večernje novosti“ da oni koji sanjaju o “velikoj Albaniji“ mogu to da zaborave.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 26.05.2015.

22:44

Default images
foto: Beta/AP

“Poslednji događaji su pokazali da dijalog između Beograda i Prištine trenutno nije najvažniji problem na Balkanu. Ova situacija u Makedoniji ne sme da potraje. Treba pod hitno pronaći rešenje, inače idemo pravo u krizu“, rekao je Aselborn, budući predsedavajući Saveta ministara EU.

On je istakao i da je Srbija u potpunosti zaslužila da konačno krene u aktivni pregovarački proces sa EU, a imao je šta da poruči zagovornicima “velike Albanije“.

“Neka to zaborave.“

Prema njegovim rečima, Srbija je mnogo toga uradila u dobrom pravcu.

“Svi su saglasni da u drugoj polovini godine treba da učinimo sve da bismo otvorili jedno ili više pregovaračkih poglavlja. To će biti veoma važno, kako za Srbiju, tako i za EU. Manje je važno kada će to biti, očekujemo da poglavlja otvorimo tokom našeg predsedavanja“, naveo je Aselborn za “Večernje novosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: