"SAD primorale EU na sankcije Rusiji"

Francuska vlada nalazi se pod velikim uticajem SAD, koje su imale značajnu ulogu u uvođenju sankcija Evropske unije Rusiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2015.

17:39

Default images
foto: Beta/AP

To je izjavila u Moskvi predsednica francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen nakon sastanka sa predsednikom Državne dume Sergejem Nariškinom.

Le Penova je rekla da su ona i Nariškin, na sastanku održanom iza zatvorenih vrata, razgovarali o nizu tema uključujući "krizu u Ukrajini, pogoršanje situacije u vezi sa (ekstremističkom) grupom Islamska država, opasnost od terorističkih napada i finansijsku situaciju u svetu".

Predsednica Nacionalnog fronta, koja se sa Nariškinom poslednji put sastala u aprilu prošle godine, izrazila je zadovoljstvo zbog redovne razmene mišljenja o značajnim temama.

Nariškin je na sastanku čestitao Le Penovoj pobedu njene stranke na izborima za Evropski parlament u maju prošle godine.

Predsednik Državne dume je rekao da reforme koje je sprovela Le Penova na partiji čiji je osnivač njen otac, "odgovaraju vremenu i duhu moderne Francuske", objavljeno je na sajtu ruskog parlamenta.

Državna duma, donji dom ruskog parlamenta, najavio je u ponedeljak sastanak dvoje političara na svom veb sajtu, navodeći inicijalno da će on biti prikazan uživo na televiziji, ali su novinari kasnije isključeni, naveo je AFP.

Partija Le Penove našla se u novembru na udaru kritika francuskih medija zbog zajma od devet miliona evra uzetog kod jedne ruske banke.

Od kako je preuzela vođstvo nad Nacionalnim frontom 2001, od svog oca Žan-Marija, Le Penova je nastojala da stranku učini prihvatljivijom varijantom za većinsko biračko telo.

Stategija je pomogla da ta stranka zauzme prvo mesto na izborima za Evropski parlament u Francuskoj prošle godine i uzme četvrtinu glasova birača u prvom krugu lokalnih izbora u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: