Potvrda iz Brisela: Počeli razgovori o ZSO

U Briselu su na nivou radnih grupa počeli razgovori o formiranju ZSO na KiM, potvrdila je Maja Kocijančić, portparol visoke predstavnice EU Federike Morgerini.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2015.

21:39

Default images

Kocijančić je, kako je preneo javni servis RTK, istakla da je za Brisel veoma značajno sprovođenje svakog sporazuma postignutog u dijalogu Prištine i Beograda.

U Briselu su danas, bez prisustva prištinske delegacije, počeli razgovori Beograda i Prištine o ZSO, u kojima su, uz beogradsku delegaciju sa Markom Đurićem na čelu, učestvovali predstavnici Evropske službe za spoljnu politiku i predstavnici Srba u kosovskim institucijama.

Iako u Prištini, kako tvrde prištinski mediji, nisu smatrali da će danas biti zvanični sastanak o ZSO, jer to, kako su naveli, za sada nije na ''agendi kosovske vlade'', Marko Đurić, šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, ocenio je da je zadovoljan današnjim razgovorima, jer je, kako je istakao, postignut izvestan napredak i posle godinu dana priča o osnivanju ZSO ''stvari se kreću napred''.

Prema njegovim rečima, predstavnici Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) sa mnogo razumevanja saslušali su stavove beogradske strane o strukturi i ovlašćenjima ZSO, a razgovor će biti nastavljen i sutra.

Umesto uobičajene forme dijaloga, beogradska delegacija sa Đurićem na čelu, kako je ranije javljeno, provela je nekoliko sati u sedištu Evropske službe za spoljne poslove sa bliskim saradnicima šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, koja je pokrovitelj dijaloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: