Tači: Optužbe o Velikoj Albaniji neosnovane

Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači je rekao pred Savetom bezbednosti UN da Kosovo osuđuje nasilje u Makedoniji.

Izvor: Beta

Utorak, 26.05.2015.

19:02

Default images
foto: Beta

On je takođe istakao i da je optužba o težnji da se stvori Velika Albanija "neosnovana", ali da je "Makedoniji potrebno više demokratije".

"Osuđujemo nasilje u Makedoniji, i dijalog je jedino rešenje. Nećemo nikakvu destabilizaciju. Makedonija je saveznik Kosova na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Tači na sednici Saveta na kojoj se razmatra novi tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o radu UNMIK-a na Kosovu.

Tači je rekao da "Kosovo poštuje Ohridski sporazum", kojim su 2001. godine zaustavljen konflikt Makedonaca i Albanaca, i da je "Velika Albanija neosnovana optužba".

Međutim, dodao je da je Makedoniji potrebno "više demokratije" i da je potrebna "međunarodna nezavisna istraga" nedavnog oružanog sukoba u Kumanovu.

Tači je takođe rekao da se o Velikoj Albaniji više govori u Beogradu nego u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: