"Priština ne razume svoje obaveze"

Vlada Kosova ne razume obaveze preuzete Briselskim sporazumom, saopštila je Srpska lista povodom najava da još ne počinju pregovori o uspostavljanju ZSO.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2015.

07:30

Default images

Srpska lista u saopštenju dalje navodi da nespremnost Vlade Kosova da se ozbiljno pregovara o Zajednici srpskih opština govori o nepoštovanju koalicionog sporazuma koji vladajuće stranke na Kosovu imaju sa Srpskom listom.

Politički savetnik kosovskog premijera Valon Murtezaj tvrdi da ove nedelje tokom tehničkog dijaloga u Briselu neće biti razgovarano o ZSO, dok je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio da u utorak konačno, posle godinu i po dana, u Briselu počinju razgovori o Zajednici.

Ukoliko je stav gospodina Murtezaja ujedno i stav Vlade Kosova onda je on razočaravajući i uvodi Kosovo u dublju političku krizu sa nesagledivim posledicama, jer Srpska lista neće slediti politiku koja nije u interesu srpskog naroda i koja nije u korelaciji s politikom Kancelarije za KiM, navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom agenciji Tanjug.

"Nema nikakvog susreta vezano za Zajednicu. Aktuelno u agendi Vlade Kosova nema nečega oko toga, ove nedelje nema nikakvog susreta vezano za ZSO", rekao je Murtezaj za portal "Indeksonline".

On je dodao da ZSO neće biti tema razgovora u Briselu "sve dok se ne sprovedu postignuti sporazumi između Beograda i Prištine".

"Asocijacija nije tema i neće biti sve dok ne bude jasne evidencije sprovođenja sporazuma koji su postignuti", kazao je Murtezaj.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je juče da u utorak konačno, posle godinu i po dana, u Briselu počinju razgovori o ZSO i da će srpska delegacija, u kojoj će biti i predstavnici Srba sa KiM, otići u Brisel da izbori prava Srba, naglasivši da su ti razgovori veoma važni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: