Vojska pomaže sanaciju u Golupcu (FOTO)

Pripadnici Centra za obuku Kopnene vojske iz Požarevca angažovani su u Golupcu na sanaciji posledica bujičnih poplava i uklanjanju blata.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

20:32

Default images
foto: Ministarstvo odbrane

U Golubac je otišlo više od 50 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

foto: Ministarstvo odbrane
U saopštenju se takođe ističe da je vojnike posetio ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je nakon obilaska pripadnika VS, prisustvovao sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije i sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o daljem angažavanju pripadnika Vojske u sanaciji posledica nepogoda u Braničevskom okrugu.
foto: Ministarstvo odbrane
Kapetan korvete Jovan Krivokapić izjavio je da će pripadnici Vojske Srbije pomagati u Golupcu dok god bude bilo potrebe i istakao da je u planu angažovanje većeg broja ljudi i eventualne pomoći stanovništvu u dopremanju cisterni za pranje i sušača.

"Predstavnik Vojske Srbije uvek je prisutan na sednicama Štaba za vanredne situacije. I prošle godine smo bili angažovani gde god je trebalo, a bićemo i ubuduće uz naše građane", rekao je Krivokapić.
foto: Ministarstvo odbrane
Predsednik opštine Golubac Nebojša Mijović rekao je da Golubac od danas "na sreću svih" ima i pomoć Vojske, kojoj je zahvalio na pruženoj podršci.

Pre dva dana veliko nevreme praćeno snažnom kišom i gradom zahvatilo je mesta u Braničevskom okrugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: