N.Varoš: Nasipi će sprečiti nesreće

Preduzeće "Putevi Srbije" izgradilo je deset nasipa na deonici od Nove Varoši do Kokinog Broda, rekao je direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

13:47

Default images
Foto: B92

Vrednost investicije je četiri miliona dinara, rekao je on i istakao da je najvažnija bezbednost učesnika u saobraćaju.

Drobnjak je precizirao da su zaštitni bedemi na Zlatarskom jezeru dužine od 50 do 60 metara.

"Mi smo uradili projekat, a radove su sproveli užički 'Putevi'", rekao je Drobnjak.

On je naglasio da je zahvaljujući ovom poduhvatu povećana bezbednost učesnika u saobraćaju.

Drobnjak je, ujedno, najavio da će "Putevi Srbije" izgraditi i saobraćajnicu od Rudnika do Topole vrednu deset miliona evra koja će biti finansirana iz inostranih kredita.

Kokin Brod, mesto na pola puta od Beograda do Crnogorskog primorja i raskrsnica puteva za Zlatibor, Priboj, Ivanjicu i Novu Varoš, odavno je "crna tačka" zapadne Srbije, a veštačko Zlatarsko jezero, nastalo u dolini reke Uvac, uzimalo je svoj danak.

Na nekoliko kilometara od Nove Varoši ka Kokinom Brodu u saobraćajnim nesrećama stradalo je 26 lica.

Poslednja nesreća se dogodila 28. janura kada su u hladnoj vodi jezera ugašena dva života radnika prijepoljske Turističke organizacije - Ivane Rakonjac i Safeta Planića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: