Golubac: Čišćenje od blata i mulja

Situacija u Golupcu se danas, posle bujičnih poplava normalizuje, a najveći problem je čisćenje ulica od blata i mulja kao i sušenje podrumskih prostorija.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

09:48

Default images
Foto: B92

Osnovna škola i vrtić sutra će početi da rade, a tokom dana iz Požarevca će stići dodatne cisterne za pranje ulica, rečeno je na lokalnom šatabu za vanredne sitiuacije.

Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša je rekao da je na sednici štaba odlučeno i da se uputi dopis požarevačkom garnizonu kako bi se obezbedilo ljudstvo koje će pomoći u čisćenju ulica.

Buljubaša je kazao Tanjugu i da nema problema sa strujom i vodom za piće kao i sa snabdevanjem životnim namirnicama.

On je dodao da je na sednici lokalnog štaba, održanoj jutros, odlučeno i da osnovna škola i vrtić sutra počnu da rade.

Na području Golupca u nedelju popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su bile poplavljene.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća, a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar mesta doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja...

Nadležne službe kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina.

Tu opštinu juče popodne je obišao ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić koji je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom najavio pomoć Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: