"Otvarate poglavlje, ali se ne zna koje"

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je da će Srbija najkasnije do kraja ove godine otvoriti prva poglavlja u pregovorima o pristupanju EU.

Izvor: Beta

Utorak, 26.05.2015.

23:32

Default images

"Još nije potpuno jasno koje će to poglavlje biti", rekao je Ajgner novinarima u rezidenciji na prijemu povodom konferencije "Evropska integracija i regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu" čiji je cilj da se zemljama ovog dela Evrope pruži jasan signal da su dobrodošle u EU i pored toga što proces prosirenja nije prioritet EU.

Ajgner je ocenio da Srbija, posle otvaranja pregovora u januaru prošle godine, ide dobrim putem ka otvaranju prvih poglavlja.

Dodao je da se ne može se reći da je u pitanju usporavanje puta prema EU, već da je procedura malo zahtevnija nego što je bila u prošlosti.

Ambasador je dodao da se ta zahtevnija procedura ne odnosi samo na Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: