GM: Naprednjaci napali odbornika DSS

Članovi Srpske napredne stranke uz pretnje i guranje, napali su odbornika Demokratske stranke Srbije Vladislava Vasića, saopštio je SPS.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

09:40

Default images

Socijalistička partija Srbije je u koaliciji sa SNS u lokalnoj vlasti.

Agenciji Beta u policiji je rečeno da je odbornik podneo prijavu da je napadnut prošlog vikenda u Kući srpsko-norveškog prijateljstva i da se slučaj istražuje.

Kako su naveli, odbornik je prijavio da su ga napale nepoznate osobe dok je proslavljao 15 godina mature.

Predsednik Opštinskog odbora SPS-a Jovica Carević na konferenciji za novinare rekao je da su "naprednjački batinaši stigli i u Gornji Milanovac gde nikada nije bilo fizičkih obračuna na političkoj osnovi".

"U istom objektu je održana izborna skupština SNS i u toku proslave mature u posebnoj prostoriji je sedelo novoizabrano rukovodstvo sa dvojicom nepoznatih osoba od kojih je jedan nasrnuo na Vasića, koji je oličenje iskrenosti u ovom kraju", rekao je Carević.

On je naveo da je nejasno zašto je napadnut odbornik DSS jer ta stranka ne postoji u Gornjem Milanovcu i nema nikakav politički značaj izuzev što odbornički klub u skupštini podržava SPS, a protiv je SNS.

Upitan zašto socijalisti tako govore o koalicionom partneru kada nije napadnut njihov član, a zajednički vrše lokalnu vlast u rudničko-takovskom kraju, Carević je rekao da su to pripreme za fizički napad i na njih, kada se približe izbori "ali mi nećemo dozvoliti da nas uplaše i da nas tuku, kao što se događalo u Lučanima i Mionici".

Napad je osudio i Opštinski odbor Demokratske stranke, ocenivši ga kao sraman i dodavši da se identični slučajevi događaju i u drugim krajevima Srbije.

"Na delu je disciplinovanje mišljenja i ko nije za SNS, neka računa da će dobiti po nosu, a kakva je to demokratija za Evropu?", rekao je potpredsednik odbora Dobrosav Lazarević.

Narodni poslanik i novoizabrani predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević za Agenciju Beta je izjavio da se "nije ništa dogodilo i zašto se od toga pravi slučaj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: