Pljačkaši s KiM operišu po Nemačkoj

Muškarci stari od 30 do 60 godina, rade u timu i to visokoprofesinalno - tako nemačka kriminalistička policija opisuje ljude sa Kosova koji kradu po aerodromu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

16:53

Default images
Foto: Freeimages.com (Ilustracija)

"To su kosovski Albanci, stari od 30 do 60 godina, koji veoma profesionalno rade", rekao je za nemačku televiziju "N-TV" predstavnik kriminalističke policije Disledorf Jirgen Trin i objasnio zašto su aerodromi omiljeni za takvu vrstu krađa.

"Tu postoje mnogi putnici sa skupim stvarima u koferima", rekao je Trin i dodao da je to izazov za lopove koji u toku dana na aerodromu pričine štetu od oko 2.600 evra.

Televizija upozorava putnike na trikove profesionalnih lopova.

U televizijskom prilogu vidi se jedan čovek, trgovac nakitom, kako sedi u nekom kafeu na disledorfskom aerodromu, zatim pored njega jedan čovek ispušta par novčića i, dok time privlači pažnju žrtve, druga dvojica zakljanjaju vidik putniku, a četvrti čovek mu mirno odnosi kofer.

Ta televizija je objavila da je od početka godine uhapšeno 30 osoba na Diseldorfskom aerodromu i da je zato broj policajaca koji tamo "krstare" udvostručen.

Policija kaže da je od tada na aerodromu broj pljački putnika veoma smanjen, ali to, kako prenosi N-TV, ne znači da putnici mogu da odahnu, pošto se bande onda presele "operacije" na neki drugi aerodrom - na primer, onaj u Frankfurtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: