UKR: Na obe strane po jedan ubijen

Jedan ukrajinski vojnik i jedan pripadnik proruskih snaga ubijeni su danas u istočnoj Ukrajini, saopštili su predstavnici obeju strana.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2015.

14:51

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko je saopštio kako je pripadnik ukrajinskih vojske ubijen u granatiranju blizu strateški važnog grada Marijupolj, koji proruske snage nastoje da osvoje od avgusta prošle godine, prenosi AFP.

Predstavnici lokalnih, proruskih vlasti su saopštili kako je jedan pripadnik njihovih snaga ubijen, dok je drugi ranjen u čarkama u drugim oblastima Istočne Ukrajine.

U borbama između ukrajinske vojske i proruskih snaga od sredine aprila 2014. dosad je poginulo gotovo 6.300 ljudi, a broj vojnih i civilnih žrtava je u porastu jer se svakodnevno registruje razmena artiljerijske vatre, uprkos krhkom primiriju sklopljenom sredinom februara uz asistenciju Francuske i Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: