"RUS tenkovima ne treba viza za EU"

Ruskim tenkovima ne treba viza da uđu u Evropu, rekao je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin.

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 25.05.2015.

13:55

Default images
Foto: Beta/AP

On je dodao da se ne oseća sputano zbog zapadnih sankcija koje mu zabranjuju da putuje u EU i SAD.

"Uvek se šalim na tu temu. Ne daju nam vize, uveli su sankcije protiv nas, neka im bude. Ali tenkovima nisu potrebne vize", rekao je Rogozin u sinoćnoj emisiji javne televizije Rasija 1.

Potpredsednik ruske vlade zadužen za odbranu poznat je po provokativnim izjavama i kritici Zapada, podseća agencija Frans pres.

Rogozin, koji je vrlo aktivan na Tviteru, napisao je juče da Rusija ne preti Zapadu, koji će, kako je naveo, ionako uništeti "napadi homoseksualaca i Islamske države".

EU i SAD su zamrzle sredstva u inostranstvu i zabranile su izdavanje viza za više desetina ruskih zvaničnika i proruskih Ukrajinaca, kao odgovor na rusko pripajanje ukrajinskog poluostrva Krima u martu 2014. godine.

Na američkoj listi je više od 50 imena, a na evropskoj više od 110, uključujući vođe separatističkih grupa u Ukrajini, šefove ruskih obaveštajnih službi i više oligarha bliskih ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: