Od vrelog talasa umrlo 430 ljudi

Više od 430 ljudi je umrlo u poslednjih nedelju dana od vrelog talasa u indijskim južnim saveznim državama Telangana i Andra Pradeš.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2015.

12:07

Default images
Foto: Beta/AP

S obzirom na to da temperature koje se bliže 50 podeljku na Celzijusovoj skali i na činjenicu da za neke delove Telangane još nema potpunih podataka, zvaničnici upozoravaju da će se bilans žrtava gotovo sigurno povećati, prenosi AFP.

Znatni delovi Indije, uključujući i Nju Delhi prolaze kroz period velikih vrućina pa se strahuje i od prekida u snabdevanju strujom.

Većinu žrtava čine poljopvirednici i radnici koji su bili direktno izloženi suncu, najčešće stariji od 50 godina, ističe Tulsi Rani, specijalni komesar odeljenja za vanredne situacije savezne države Andra Pradeš, u kojoj je u poslednjih nedelju dana registrovano 246 žrtava.

Na građane se apeluje da koriste suncobrane, kape, nose pamučnu odeću i uzimaju više tečnosti, kao i da ne rade napolju u najvrelije doba dana.

Nekoliko smrtnih slučajeva zbog prevelike vrućine je poslednjih dana zabeleženo i u pustinjskoj saveznoj državi Radžastan.

U Kalkuti na istoku zemlje, sindikati taksista su apelovali na svoje članove da ne rade između 11 i 16 časova.

Indijska meteorološka služba upozorava kako će vreli talas i narednih dana pogađati Andra Pradeš i Telanganu, kao i savezne države na severu Indije i Nju Delhi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: