Otkriveno 139 grobova migranata

U Maleziji je otkriveno 139 grobova za koje se veruje da su u njima sahranjeni posmrtni ostaci migranata iz Mijanmara i Bangladeša, iz logora krijumčara.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2015.

09:48

Default images
Foto: Beta/AP

Slični plitki grobovi otkriveni su ranije ovog meseca u blizini tajlandske granice, što bi moglo izazvati regionalnu krizu.

Pošto su tajlandske vlasti uništile krijumčarske kampove, oni su napustili na hiljade migranata u klimavim brodovima u Bengalskom zalivu i Andamanskom moru.

Grobovi, koji sadrže više od jednog tela, nađeni su u 28 napuštenih kampova, smeštenih 500 metra od tajlandske granice, u operaciji, koja je počela 11. maja, rekao je glavni policijski inspektor Kalid Abu Bakar, na konfernciji za medije, prednosi Rojters.

Prema njegovim rečima, to pogranično zemljište je neravno, pusto i sa malo puteva.

On je naveo da je jedna od grobnica pronađena samo 100 metara od mesta, gde je početkom maja ekshumirano 26 tela iz grobnice u tajlandskoj pokrajini Songla, a istraga se sprovodi u saradnji sa tajlandskom policijom.

Džungle južnog Tajlanda u severne Malezije su glavni krijumčarski put za dovođenje ljudi brodom iz Mijanmara i Bangladeša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: