Đurić: Da izborimo sva prava za ZSO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić smatra da je dobra vest što posle godinu i po dana počinju razgovori o Zajednici srpskih opština.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

23:11

Default images
foto: Beta

Delegacija koju predvodi Đurić će u utorak u Briselu učestvovati u razgovorima o formiranju Zajednice srpskih opština.

''Naša delegacija, koja će uključiti i predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, ide tamo sa ciljem da izbori za ZSO sva ona prava koja su neophodna da bi naš narod u političkom smislu bio snažan'', rekao je Đurić.

On je istakao da su ti razgovori za nas veoma važni, jer je ZSO jedna od institucija na kojoj će naš narod počivati u budućnosti na KiM.

Kako je najavljeno, pored direktora Đurića i predstavnika Kancelarije za KiM, u sutrašnjim razgovorima u Briselu učestvovaće i direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom Dragan Vladisavljević, koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO i ministar za administraciju i lokalnu samoupravu PIS u Prištini Ljubomir Marić i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: