"Nikoliću nije mesto u Srebrenici"

Sociološkinja Janja Beč Nojman ocenila je da predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću nije mesto na obeležavanju genocida u Srebrenici jer je “četnički vojvoda”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

20:46

Default images
foto: Tanjug

"Pa kako može četnički vojvoda doći u Srebrenicu? Kako da Nikolić dođe, kad je on u tome učestvovao. On može za tri godine ili tri meseca da bude priveden, jer ima elementa za optužnicu protiv njega", kazala je Janja Beč Nojman za sarajevsko Oslobođenje.

Za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kazala je da o njemu misli “sve najgore” i ocenila da je “irelevantan, obični provokator i prodavač magle, od čega živi”.

Ona je kazala da u Srbiji postoji mnogo pojedinaca koji su svesni zločina koji su počinjeni, ali su marginalizovani, prećutani i ne daje im se prostor u medijima.

“Oni žive u potpuno neprijateljskom okruženju u kojem su oni izdajnici, bez podrške", kazala je janja Beč Nojman.

Ona je ocenila da ljudi ne žele da slušaju o genocidu.

“U stvari, slušaju do nekog nivoa da dobiju informaciju, jer svako ima otpor prema bolu. Moj je cilj da u ljudima probudim ljudskost, odnosno da ih izvučem iz glupavosti", rekla je Beč Nojman i ocenila da “među Srbima” poricanje genocida može trajati čitav vek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: