Niš: Grom pokidao provodnik struje

Nakon kratkotrajnog nevremena koje je zadesilo Niš, oko pola grada je ostalo bez struje, a problem je delimično saniran, pišu “Južne vesti“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

22:14

Default images
foto: Tanjug

Bez struje su ostali delovi centra, kao i deo od Trošarine do Ledene stene, a iz JP “Jugoistok“ apeluju na Nišlije da štede struju.

Kako kaže Dragoslav Pavlović iz “Jugoistoka”, nakon nešto manje od sat vremena bez struje, problem je saniran, ali ne u potpunosti, jer je “najverovatnije od udara groma” jedan provodnik pokidan, zbog čega ovo preduzeće večeras neće moći da pusti struju punim kapacitetom.

“Iako struje sada ima u celom gradu, problem sa provodnikom će biti rešen tek sutra u toku dana, tako da apelujemo na Nišlije, posebno u širem centru grada, da štede struju večeras, da opet ne bi došlo do nestanka“, kaže Pavlović.

Iako pretpostavlja da je do nestanka struje došlo zbog nevremena, tačan uzrok nije mogao da precizira, jer, kako kaže, prekid se nije desio na dalekovodima “Jugoistoka”, već “Elektromreža Srbije” koji dovode električnu energiju do grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: