NS: Fekalije i odbrana od poplava

Novosadske vlasti su proglasile redovnu odbranu od poplava na teritoriji grada, a u najugroženijim mesnim zajednicama i vanrednu odbranu od poplava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

17:21

Default images
foto: Tanjug

Ulicama novosadskog naselja Klisa sinoć su, usled izlivanja kanala otpadnih voda zbog obilne kiše, plivale i fekalije, kazali su stanovnici.

Ljudi su se gušili u smradu, jer se izlio kanal koji nosi otpadnu vodu iz jedne fabrike, povezan s kanalima za atmosfersku vodu u Srboranskoj i Sečanjskoj ulici.

Stanovnici tih ulica kažu da su o tom višegodišnjem problemu obaveštene sve gradske vlasti, ali nisu ništa uradile da se problem reši.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije da su sve ekipe na terenu i tako će biti dok god se ne reše svi problemi.

Vučević je rekao da je u Novom Sadu palo znatno više kiše nego što je to uobičajeno za ovo doba godine.

"Zadovoljan sam što grad funkcioniše normalno, uprkos tome što smo imali izuzetno tešku noć. Dakle, javni gradski prevoz je u redovnom režimu, Hitna pomoć normalno radi, kao i škole i vrtići, a uredno je i snabdevanje električnom energijom", rekao je Vučević.

On je rekao da pojedini građani doprinose problemu, jer su septičke jame povezali s kanalima za atmosfersku vodu.

Građani Novog Sada imaju mnoge primedbe na postupanje komunalne službe tokom poplave koju je sinoć izazvala jaka kiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: