"ID za devet dana ubila 217 ljudi"

Borci ID-a za devet dana pogubili su najmanje 217 ljudi u sirijskoj provinciji Homs, među kojima i civile i decu, objavila je Opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.05.2015.

23:26

Default images
Foto: Beta, AP

Sirijska Opservatorija, sa sedištem u Londonu, navela je da ima dokumentovane egzekucije 67 civila, među kojima ima i dece, kao i 150 pripadnika režimskih snaga.

Njih su ubili borci Islamske države u raznim delovima provincije Homs od 16. maja, dodala je Opservatorija, prenela je agencija AFP.

Ranije u toku dana sirijska državna televizija je objavila da su pripadnici Islamske države ubili najmanje 400 ljudi, većinom žena i dece, u drevnom sirijskom gradu Palmiri.

Opozicioni aktivisti tvrde na društvenim mrežama da se stotine tela mogu videti na ulicama grada, od kada su ga u sredu zauzeli ekstremisti, preneo je Rojters.

Ozloglašeni džihadisti koji su osnivali kalifat prošle godine na teritoriji Iraka i Sirije, prokrčili su put u Palmiru pešice, posle prodora na severu grada.

Palmira se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i predstavlja pravu oazu sa ruševinama iz antičkog doba.

Događaji u Palmiri izazvali su oštre reakcije javnosti, a Unesko je saopštio da bi uništenje ovog grada bio "ogroman gubitak za čovečanstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: