UKR: "Fantoma" ubili pobunjenici

Ukrajinske vlasti ocenile su da je smrt jednog od lidera proruskih pobunjenika u Donjecku povezana sa internim obračunom pobunjenika na istoku Ukrajine.

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 24.05.2015.

16:47

Default images
Foto: Beta, AP

Međutim, pobunjenici optužuju vlasti u Kijevu za to ubistvo.

Aleksej Mozgovoj, vođa „Fantoma“, policijskog bataljona samoproglašene Republike Luganjsk, ubijen je juče zajedno s još nekoliko drugih pobunjenika u napadu na njegov automobil.

"Na okupiranoj teritoriji Luganjsk se vode sukobi između samih pobunjenika", izjavio je portparol ukrajinske vojske Oleksandar Motuzijanik i dodao da je 33-godišnji Mozgovoj bio u sukobu s pobunjeničkim vlastima.

Mozgovoj se nalazio u svom automobilu za vreme napada oko 40 kilometara od Luganjska. Nepoznati napadači pucali su iz mitraljeza u automobil i ubili sedam osoba, među kojima je bio i lokalni lider.

Pobunjeničke vlasti su navele da sumnjaju u "akt sabotaže ukrajinskih vlasti" i da su otvorile istragu o ubistvu.

Mozgovoj je predvodio bataljon poznat kao "Fantomi" koji je bio uključen u nekoliko žestokih sukoba na istoku Ukrajine gde je za više od godinu dana poginulo oko 6.200 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: