Talibani ubili 10 policajaca

Najmanje 10 avganistanskih policajaca ubijeno je u napadima u talibana u južnoj provinciji Helmand, rekli su bezbednosni zvaničnici.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.05.2015.

10:34

Default images

Direktor kancelarije za koordinaciju provincije Helmand Mohamad Ismail Hotaki rekao je da su talibani napali 10 policijskih kontrolnih punktova u oblasti Sangin u toj provinciji. Prema njegovim rečima talibani su uspeli da zauzmu tri punkta i danas nastavljaju napredovanje.

Hotaki je rekao da je u napadima ubijeno najmanje 10 policajaca i povređeno 16. Kasnije je zamenik policije oblasti Sangin Hadži Bari rekao da su nađena tela najmanje 13 ubijenih policajaca i da je 15 povređeno.

"Kontrolišemo 80 odsto kontrolnih punktova i u toku su borbe s talibanima oko dva punkta", rekao je Bari i dodao da je veliki broj talibana uključen u napade i da se bore sa punom snagom.

Talibani su izveli više napada u raznim delovima Avganistana od početka njihove ofanzive koja je počela 24. aprila, s početkom toplog vremena.

Policijski kontrolni punktovi su redovna meta njihovih napada jer često ima mali broj policajaca koji su slabije naoružani nego vojska.

NATO i američke trupe završili su svoju borbenu misiju u Avganistanu krajem prošle godine i od tada su lokalne avganistanske snage isključivo odgovorne za borbu protiv talibana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: