Srpska osudila napad na Euleks

Građanska inicijativa Srpska najoštrije je osudila napad na vozila Euleksa u blizini Leposavića i apelovala na bezbednosne strukture da pronađu počinioce.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2015.

19:38

Default images

Osim toga, Srpska je apelovala i na stanovništvo sa severa Kosova da pomogne u istrazi.

"Srpska poziva sve na detaljnu i sveobuhvatnu istragu kako ovakvi ozbiljni napadi ne bi ostali nerazjašnjeni. Ovo je direktni napad na vladavinu prava i takvi postupci ne smeju biti tolerisani bez obzira na motive i okolnosti", navodi se u saopštenju.

Sprska dodaje da je očuvanje bezbednosti prioritetni zadatak svih, te da bi svi trebalo da pokažu zajedničko institucionalno i lično zalaganje.

"Napadi koji su poslednjih dana učestali na Kosovu ne doprinose demokratskom razvoju i radu na izgradnji zajedničkog suživota", navodi Građanska inicijativa Srpska.

Dva oklopna vozila Euleksa pogođena su u blizini Leposavića i da u tom incidentu nije bilo povređenih, rekla je ranije danas portparol Euleksa Dragana Solomon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: