Uniforme OVK u centru Dečana

Jedan od lidera grupe koja je izvršila teroristički napad u Kumanovu Beg Rizaj sahranjen je u Dečanima, a komemoraciji su prisustvovale osobe u uniformama OVK.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2015.

18:36

Default images

Komemoracija povodom smrti Rizaja održana je na trgu ispred zgrade Opštine Dečani, a fotografije osoba u uniformama Oslobodilačke vojske Kosova objavljene su na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Dečani.

U tekstu objavljenom na toj strani Rizaj je opisan kao komandant specijalne jedinice OVK pod nazivom “Crni Orlovi“ iz operativne zone Dukađina i kao jedan od boraca i najistaknutijih komandanata tri oslobodilačke vojske, Oslobodilačke vojske Kosova, Oslobodilačke vojske Prešava, Medveđe i Bujanovca i Oslobodilačke vojske Kosova u Makedoniji.

Ovakve fotografije dovoljno govore o tome u kakvom okruženju je manastir Dečani i širenju straha među Srbima na Kosovu i Metohiji.

Mijëra qytetar nga të gjitha trojeve etnike shqiptare ja mësyen sot Deçani , për ti dhen lamtumiren e fundit heroit të...

Posted by Komuna e Deçanit on Sunday, May 24, 2015

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: