Završena obdukcija ubijenih u MKD

Obdukcija tela devet kosovskih Albanaca, ubijenih u Kumanovo 9. i 10. maja, je okoncana, rekao je direktor kosovskog odeljenja za sudsku medicinu Arsim Grđaliu.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2015.

14:39

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Grđaliu je za Radio slobodna Evropa rekao da će izveštaj sa obdukcije biti prosleđen kosovskom tuzilastvu, koje će ga potom predočiti javnosti.

"Okončali smo posao profesionalno. Pisali smo svaki detalj i fotografisali smo sve, znači svoj posao smo zavrsili u potpunosti onako kako se predviđa zakonsko-medicinskim operativnim standardima", rekao je on.

Zahtev za obdukciju uputio je ranije Bedžet Šalja, iz kosovskog Saveta za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Ako je potrebno, država treba da investira i u strane strucnjake kako bi se uradila super ekspertiza i utvrdio uzrok njihove smrti. Kada se to bude saznalo, onda može da se obavi njihova sahrana, u suprotnom, mnoge stvari ce ostati misteriozne i neobjašnjene“, kazao je Šalja.

On dodaje da Savet insistira da se rasvetli da li su ove osobe ubijene tokom sukoba u Kumanovu ili nakon što su se predale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: