"Nema problema sa digitalizacijom"

Analogni signal sa predajnika na Avali se gasi u ponedeljak, a ministar telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da nema nikakvih problema u procesu digitalizacije.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2015.

20:55

Default images
foto: Beta

On je gostujući u vestima B92 rekao da se proces dobro odvija i da sve ide po planu.

“Nemamo informacije da postoje bilo kakvi problemi sa prelaskom sa analogni na digitalni signal. Proces se dobro odvija, a čak smo očekivali više problema koji prate ovakav proces, koji je zahtevniji od prelaska sa crno-bele na sliku u boji“, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, građani su zainteresovani za proces digitalizacije.

“Imamo kol centar gde se oko 2.000 građana dnevno javlja i traži informacije u vezi sa set top boksovima, kako da priključe, gde da nabave. Očekivali smo i druge tehničke probleme, ali sve ide daleko bolje“, dodao je Ljajić.

Ministar je naveo da lokalne i regionalne televizije neće imati problema pri prelasku sa analognog na digitalni signal.

“Definitivno ćemo imati 105 lokalnih i regionalnih televizija, JP Emisiona tehnika im je dala popust, imali smo skupove, sastanke sa predstavnicima i oni su dobili sve potrebne informacije za ovaj proces“, zaključio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: