Oteli i ubili ranjenog vojnika

Islamistička grupa otela je u pokrajini severni Sinaj ranjenog egipatskog vojnika, a zatim ga ubila, saopštili su izvori iz bezbednosne službe.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

23:15

Default images
Foto: Thinkstock

Naoružana grupa zaustavila je vozilo Hitne pomoći u kojem su se nalazila dvojica ranjenih vojnika gradu Al Ariš.

Pripadnici grupe zatim su ranili lekara i oteli vozilo i jednog vojnika, čije je telo kasnije pronađeno pored puta, preneo je Rojters.

Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada, posebno na Sinaju, nakon svgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama.

Za neke od najsmrtonosnijih napada odgovornost je preuzela grupa Ansar Bejt al Makdis, koja je promenila ime u Sinajska provincija prošle godine pošto se zaklela na vernost ID.

Egipat je u nedelju pogubio šestoricu islamskih ekstremista koje je vojni sud osudio prošle godine na smrt zbog ubistva dva vojna oficira tokom racije severno od Kaira u martu 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: