Ubijen lider proruskih pobunjenika

Jedan od lidera proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine ubijen je kada su nepoznati napadači mitraljezom pucali u njegov automobil, ističu pobunjeničke vlasti.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 23.05.2015.

22:48

Default images
Foto: Beta, AP

Aleksej Mozgovoj, komandant Brigade Prizak (fantom) jedne od najpoznatijih milicija u Lugansku, ubijen je kada je njegov džip upao u zasedu, naveli su pobunjenici.

Nepoznati napadači pucali su mitraljezom u automobil i ubili sedam osoba, među kojima je bio i lokalni lider.

Mozgovoja su ubili nepoznati muškarci naoružani vatrenim oružjem, otprilike na istom mestu gde je već pokušan atentat na njega 7. marta - na auto putu izmedju Luganska i mesta Alčevsk, u kojem se nalazi štab Brigade Prizrak, prenose RIA Novosti.

Predstavnik pomenute milicije je izjavio kako je Mozgovoj teško ranjen i potom preminuo na licu mesta.

Prema saopštenju zamenika vrhovnog tužioca samoproklamovane Luganske Narodne Republike, uz Mozgovoja je poginulo još šestoro ljudi, a na ruskom informativnom sajtu LajfNjuz je objavljeno kako su s Mozgovojem bili njegov sekretar za štampu i tri člana njegovog obezbedjenja.

Mozgovoj je predvodio bataljon poznat kao "Fantomi" koji je bio uključen u nekoliko žestokih sukoba na istoku Ukrajine gde je za više od godinu dana poginulo oko 6.200 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: