Libija uhapsila 600 migranata

Libijske vlasti sprečile su grupu od 600 ilegalnih imigranata poreklom iz Afrike odlazak u Evropu Sredozemnim morem, saopštila je libijska obalska straža.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

22:07

Default images
Foto: Beta, AP

Imigranti su uhapšeni na području Tripolija i prebačeni u prihvatni centar.

Libijska vlada u Tripoliju, koju ne priznaje međunarodna zajednica, zatražila je početkom maja pomoć od Evropske unije u borbi protiv ilegalne imigracije, tražeći brodove i uspostavljanje direktnih kontakata s evropskim zavničnicima.

Haos koji vlada u Libiji posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija, doprineo je porastu ilegalne imigracije. Izbeglice koriste slabo kontrolisanju libijsku obalu za odlazak u EU Sredozemnim morem.

Političku nestabilnost je dodatno komplikovana pošto u zemlji postoje dva parlamenta i dve vlade koje tvrde da su legitimne.

Libija je podeljena između međunarodno priznate vlade sa sedištem u Tobruku, na istoku, i druge vlade u Tripoliju, koju podržavaju islamski pobunjenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: