UN zabrinute za civile u Palmiri

Savet bezbednosti UN izrazio je veliku zabrinutost za hiljade civila u sirijskom gradu Palmira, poznatom kao "pustinjski biser", koji je zauzela Islamska država

Izvor: Tanjug

Subota, 23.05.2015.

10:27

Default images

SB UN je apelovao da se omogući bezbedan prolaz civilima koji beže i izrazio je "veliku zabrinutost" za sudbinu tog antičkog grada u centralnoj Siriji koji se nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a, navodi AFP.

Islamska država je objavila na Internetu da je osvojila Palmiru i postavila je video snimak i nekoliko slika na kojima se, između ostalog, vide bolnica, zatvor i vojna vazduhoplovna baza i tom gradu.

SB UN je izrazio posebnu zabrinutost za žene i decu, ističući da su pripadnici Islamske države svuda uspostavili "obrazac kidnapovanja, eksploatisanja i zlostavljanja žena i dece, uključujući silovanje, seksualno zlostavljanje, prisilne brakove i prisilno regrutovanje dece".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: