Nigerija: Protest protiv sveštenika

Nekoliko stotina mladih ljudi izašlo je na ulice nigerijskog grada Kanoa, kako bi pokazali neslaganje s muslimanskim sveštenikom optuženom za bogohuljenje.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

00:39

Default images
Foto: Beta, AP

Demonstranti su na ulicama uzvikivali "Alalahu akbar" (Bog je veliki), a tokom protesta zapaljena je zgrada šerijatskog suda, saopštila je policija.

Protest je organizovan protiv Abdula Njasa iz muslimanske sekte Tidžani, koji bi trebalo da se pojavi pred islamskim sudom, pošto je optužen da je vođu svoje grupe uporedio s prorokom Muhamedom.

Deo zgrade suda zahvatila je vatra s lomače koju su demonstranti zapalili, ali za sada nije jasno da li je požar izazvan namerno, preneo je Rojters.

Agencija navodi i da u Kanou pripadnici različitih sekti uglavnom žive u miru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: