HR: Sa tonom kokaina dva Srbina

Pronađenih 1.100 kilograma kokaina na jedrilici Amsterdamer kod Azorskih ostrva nije konačna količina, javljaju španski mediji.

Izvor: B92, Jutarnji list

Subota, 23.05.2015.

14:45

Default images
ilustracija: Getty Images

List Levante piše da je brod prosleđen u Las Palmas, gde će biti temeljno pregledan zbog sumnje da u specijalnim bunkerima unutar plovila ima još droge.

Tročlana posada broda je prebačena u pritvor, a potom je u Valensiji uhapšen Srbin, koji se sumnjiči za povezanost sa švercom kokaina vrednosti 44 miliona evra.

Jutarnji list navodi da španski mediji govore o trojici uhapšenih državljana Srbije, što je u suprotnosti sa izjavom ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića koji je naveo da je su uhapšeni jedan Srbin i dvojica Hrvata.

Iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova je potom potvrđeno da su uhapšena dvojica Hrvata, ali i dvojica Srba.

“Hrvatski državljani starosti od 54 do 26 godina su uhapšeni u akciji koju je u Hrvatskoj sprovodio PNUSKOK, a osim njih uhapšeni su i državljani Srbije starosti od 64 do 49 godina“, saopšteno je iz Direktorata policije.

Prema nezvaničnim informacijama, jedrilica Amsterdamer je pre nekoliko meseci krenula iz Zadra preko Sredozemnog mora i Atlantika prema Južnoj Americi i konstantno je praćena.

Osim trojice uhapšenih na hajti i Srbina uhapšenog u Valensiji, španska policija najavljuje još hapšenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: