Subota kišovita, do nedelje nevreme

U subotu Srbiju očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a veliko nevreme predviđa se za noć između subote i nedelje.

Izvor: Beta

Subota, 23.05.2015.

01:00

Default images
ilustracija: freeimages.com

Prema prognozama RHMZ, treba očekivati ponegde kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 litara za tri sata, jak vetar i grad.

Duvaće vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od 12 do 17, najviša od 22 do 27 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Dvaće uglavnom slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura biće 15, a najviša 25 stepeni.

U Srbiji će do srede biti promenljivo oblačno, mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Temperatura oko i malo ispod prosečnih vrednosti. Od četvrtka pretežno sunčano.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje.

Nema opasnosti od izlivanja reka, za sada

Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije poručeno da za sada nema problema sa vodostajima u zemlji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas Tanjugu da za sada nema opasnosti od izlivanja reka.

Načelnik Sektora za rane najave i upozorenja RHMZO Goran Mihajlović najavljuje da će se narednih dana zadržati nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a da će u prvih 15 dana juna vreme biti nešto bolje.

Mihajlović je za RTS rekao da će u prvih 15 dana narednog meseca vreme biti nešto bolje, ali da će biti uslova za pljuskove i grmljavine u pojedinim danima, što je i karakteristika proleća na ovim prostorima.

U većem delu naredne sedmice, kako je naveo, zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde sa gradom i vetrom.

"Tako će biti veći deo naredne sedmice", rekao je Mihajlović, dodajući da se informacije o vremenu redovno ažuriraju na internet stranici RHMZ.

Na njoj trenutno piše da je žuti meteo alarm na snazi na područjima Banata, Srema, Beograda, Šumadije i Kosova i Metohije.

Piše i da će vodostaji na Kolubari, LJigu, Ubu, Tamnavi, Jasenici, Kubršnici, Crnici i Lepenici biti u umerenom porastu danas i sutra i da će se kretati oko upozoravajućih nivoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: