SDA i SDPS o izjednačavanju boraca

SDA Sandžaka demantovala je navode Meha Omerovića iz SDPS da je ta stranka glasala 2004. godine za Zakon o izjednačavanju prava boraca i njihovih porodica.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

22:39

Default images
Sulejman Ugljanin. Foto: Beta

SDA Sulejmana Ugljanina, naime, navodi u današnjem saopštenju da se u stenografskim beleškama nalazi diskusija tadašnjeg njihovog poslanika Bajrama Omeragića koji se izričito protivio usvajanju tog zakona.

Takođe, među 17 poslanika koji su bili protiv usvajanja zakona bio je i poslanik SDA Esad Džudžević, zbog čega iz te stranke poručuju da Omerović "širi laži i dezinformacije u javnosti".

Omerović je, naime, tvrdio da je upravo SDA omogućila usvajanje zakona kojim su izjednačeni u pravima pripadnici partizanskog i četničkog pokreta, a danas je u izjavi Tanjugu objasnio kako se to dogodilo.

Naime, prilikom, glasanja o zakonu, tvrdi Omerović, nije bilo kvoruma, tačnije predstavnici vladajuće koalicije SDP i SPS nisu hteli da daju kvorum.

"Onda u pomoć priskaču DS Borisa Tadića, iako je do tada bojkotovala rad skupštine, i SDA Sandžaka, jer im je Koštunica nezakonito dao Islamsku zajednicu na čelu sa Zilkićem. Bez njih se ne bi moglo ni pristupiti glasanju", navodi Omerović.

Time je, zaključuje, SDA Sandžaka omogućila da se izjednače četnici i partizani.

"Bez njih to nije moglo proći. Kasnije nisu glasali, to je tačno, ali su obezbedili da se da kvorum za glasanje o tom zakonu", kategoričan je Omerović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: