Sumnjiv Gašićev posao sa porodicom

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je dopis “Večernjim novostima“ u kom navodi razloge za pokretanje postupka protiv ministra odbrane Bratislava Gašića.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 23.05.2015.

17:42

Default images
foto: Tanjug

Kako navodi beogradski medij, postoji sumnja da je Gašić, u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, zaključivao ugovore sa privrednim društvom "ADD Prodakšn", čiji je vlasnik njegova supruga, radi poslovne saradnje u oblasti informisanja i emitovanja programa.

Zbog toga je Agencija pokrenula postupak za odlučivanje o tome da li je Gašić bio u sukobu interesa.

“Gradska uprava Kruševca zaključila je ugovore sa privrednim društvom "BNZ Higijenik", u kojem je Gašićev sin suvlasnik, za usluge elektronskog informisanja na LED ekranu za potrebe Gradske uprave i radi poslovne saradnje u oblasti informisanja i emitovanja programa. Na osnovu prikupljenih dokaza i činjenica sumnjamo da je povredio zakon i pokrećemo postupak“, navodi se u dopisu Agencije.

Gašić je dobio rok od 15 dana da se izjasni. On je već poslao dopis u kojem tvrdi da optužbe nisu tačne i predlaže da se "besmisleni, iskonstruisani i insinuirani postupak obustavi".

Predsednik Odbora Agencije Zoran Stojiljković rekao je "da ne zna zašto ministar nervozno reaguje, jer je postupak tek u pretproceduri".

“Večernje novosti“ napominju da ako se dokaže da je Gašić bio u sukobu interesa, Agencija ima pravo da ga javno opomene ili preporuči da ministar bude razrešen. Ukoliko se ispostavi da nije kriv, postupak se obustavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: