Stefanović: Sa Šešeljem po Ustavu

Vlada Srbije još nije dobila odluku Haškog tribunala u vezi sa povratkom Vojislava Šešelja u Hag, a kada i ako se to bude dogodilo postupiće u skladu sa Ustavom

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

12:57

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja, kada bi, prema ranijim izjavama potpredsednika SRS Milorada Mirčića, Šešelj trebalo da bude vraćen u Hag.

Upitan da li postupanje u skladu sa Ustavom znači da će Šešelj biti priveden, Stefanović je ponovio da će sve biti u skladu sa Ustavom Srbije.

"Nismo dobili nikakav dokument i ne bih voleo da se izjašnjavam o nečemu što nismo dobili", poručio je Stefanović.

Pre dva dana potpredsednik SRS Milorad Mirčić izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja.

S druge strane služba za saradnju sa medijima Tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: