"Bez koristi od vojske SAD u Iraku"

Kandidatkinja demokrata za predsedničke izbore u SAD, Hilari Klinton, izjavila je da ne vidi nikakvu korist od slanja američkih kopnenih jedinica u Irak.

Izvor: Beta/AP

Petak, 22.05.2015.

23:26

Default images
Foto: Beta, AP

"Postojeća američka podrška u vazdušnim udarima i obuci je sasvim dovoljna", rekla je Hilari Klinton potvrđujući svoje ranije izjave da Iračani treba najviše sami da se bore protiv džihadista.

Kako se navodi, Hilari Klinton je to izjavila uprkos neuspehu iračkih snaga koji se bore protiv Islamske države.

"Američka vojna vazdušna podrška je na raspolaganju Iračanima, ali na kraju krajeva to treba da bude njihova borba iz koje treba da izađu kao pobednici. Ne mislim da bi američke kopnene snage bile od neke koristi", rekla je bivša američka državna sekretarka.

Međunarodna koalicija, predvođena SAD, sprovodi vazdušne udare na položaje Islamske države koja je zauzela velike delove teritorije Iraka i Sirije.

Pročitajte još: Stejt department je ranije u toku dana objavio nekoliko stotina mejlova bivše prve dame Hilari Klinton.

Kako se navodi, većina tih mejlova se odnosi na napad na konzulat SAD u Bengaziju tokom 2012. godine, a mejlovi su prethodno prosleđeni kongresnom odboru.

Kako su svetski mediji preneli u martu, Hilari Klinton je možda prekršila zakon time što je koristila lični imejl nalog za službenu komunikaciju dok je obavljala funkciju američkog državnog sekretara.

Bivša američka prva dama nije imala zvaničnu imejl adresu za četiri godine koliko je provela na čelu Stejt departmenta, naveo je tada "Njujork Tajms".

AP je nakon toga objavio da je Klintonova slala je mejlove sa više uređaja, a ne samo sa jednog, kako ona tvrdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: