Objavljeni mejlovi Klintonove

Stejt department je objavio nekoliko stotina mejlova bivše prve dame, a sadašnje kandidatkinje za predstavnika demokrata na izborima, Hilari Klinton.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

19:09

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi, većina tih mejlova se odnosi na napad na konzulat SAD u Bengaziju tokom 2012. godine, a mejlovi su prethodno prosleđeni kongresnom odboru.

Hilari Klinton je početka kampanje pred izbore za mesto predsednika SAD konstantno brani to što je u tom periodu koristila privatni, a ne službeni mejl, za poruke koje je slal, navodi BBC i dodaje da će u narednom periodu biti objavljeno još njenih mejlova.

Ovo je samo mali deo od ukupno oko 55.000 mejlova koje Stejt department razmastra da objavi.

Stejt department i Hilari Klinton bili su pod velikim nadzorom kongresnog odbora koji istražuje napad na konzulat SAD u Bengaziju tokom kojeg je ubijen ambasador Kristofer Stivens.

„Mejlovi koje danas objavljujemo ne menjaju ključne činjenice ili naše razumevanje ranijih događaja, tokom ili pre napada“, istakla je portparolka Stejt departmenta.

Kako su svetski mediji preneli u martu, Hilari Klinton je možda prekršila zakon time što je koristila lični imejl nalog za službenu komunikaciju dok je obavljala funkciju američkog državnog sekretara.

Bivša američka prva dama nije imala zvaničnu imejl adresu za četiri godine koliko je provela na čelu Stejt departmenta, naveo je tada "Njujork Tajms".

AP je nakon toga objavio da je Klintonova slala je mejlove sa više uređaja, a ne samo sa jednog, kako ona tvrdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: