Španija prihvatila dečaka iz kofera

Vlada Španije je u četvrtak odobrila privremeni boravak osmogodišnjem dečaku iz Obala Slonovače koga je devojka pokušala da u Španiju prokrijumčari u - koferu.

Izvor: Beta/AP

Petak, 22.05.2015.

00:17

Default images
Foto: Thinkstock

Adu Uatara je otkriven kada je policija skenirala kofer 7. maja u Seuti, španskom gradu-enklavi u Severnoj Africi.

Tamošnja služba Ministarstva unutrašnjih poslova je objavila da je dečaku odobrila boravak na godinu dana.

Policijske slike skeniranog kofera šokirale su mnoge i činilo se da su bacile novo svetlo na mukotrpno stradanje migranata koji pokušavaju da stignu u Evropu.

Dečakov otac i majka žive legalno u Španiji, ali je otac sada uhapšen pod optužbom za zloupotrebu ljudskih prava, da je pokušao da prokrijumčari sina.

Njegov advokat kaže da otac nije znao za taj plan, već da je verovao da će mu sina dovesti legalno, pošto mu je platio vizu. Advokat zato očekuje da će sud osloboditi oca. Dečak je za sada u centru za maloletnike u Seuti.

Žena koja je pokušala da ga prošvercuje u koferu je takođe uhapšena. Ona nije ni u kakvom srodstvu s dečakom.

Bračni par Uatara, iz Obale Slonovače, legalno živi na španskim Kanarskom ostrvu Fuerteventura već sedam godina, radeći u perionici.

Tek nedavno su dobili dozvolu da im se u Španiji pridruži samo jedno dete, njihova 11-godišnja ćerka, jer im je mesečni prihod manji od 1.331 evra koliko vlasti smatraju da je potrebno paru za staranje o dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: