Zeri: Sporazum o osiguranju u junu

Sporazum o osiguranju vozila između Prištine i Beograda biće potpisan, kako se očekuje, narednog meseca, prenosi list "Zeri".

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2015.

10:56

Default images

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da će taj sporazum olakšati slobodu kretanja.

Kako je rekla, "okončanje sporazuma očekuje se u junu između predstavnika Kosovskog biroa za osiguranje i identične institucije Srbije.Sporazum će u velikoj meri da doprinese smanjenju cena osiguranja i olakšaće slobodu kretanja", rekla je Tahiri, a prenosi "Zeri".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je juče u Kosovskoj Mitrovici da je cilj Beograda, što se tiče osiguranja vozila, da ne bude dodatnog plaćanja na administratrivnoj liniji sa KiM, odnosno da korisnici automobila sa Kosova i Metohije nemaju prepreke u normalnom funkcionisanju na Kosovu i da Albanci nemaju prepreke u centralnoj Srbiji.

"Postoje komeracijalni interesi osiguravajućih društava, ali smo uspeli da sve ono što je vezano za status eliminišemo iz nacrta memoranduma o razumevanju vezano za osiguranje", poručio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: